Bezoek Burgemeester aan Berkel-Enschot (tour)

Bezoek Burgemeester aan Berkel-Enschot (tour)

Op woensdag bracht de burgemeester een kennismakingsbezoek aan de Dorpsraad van Berkel-Enschot.
Daarbij waren ook Marc van Akkeren (omgevingsmanager) en Janna Kuijper (wijkregisseur) namens de gemeente Tilburg aanwezig.
We begonnen de dag bij Dansschool van Opstal met een kop koffie en iets lekkers.
Na een voorstelronde vanuit de aanwezige leden van de dorpsraad en hun aandachtsgebied, werden er een viertal verschillende onderwerpen besproken;
–          Uitleg hoe de Dorpsraad werkt;
–          Ouderen in het dorp en huisvesting nu en in de toekomst;
–          Groen;
–          Veiligheid en Ontsluiting;
Voor de lunch gingen we naar Hemels waar tijdens de lunch nog werd doorgepraat over de onderwerpen, die besproken waren en zaken waar de burgemeester nog meer over wilde weten.
Middels een plattegrond werd ook het een en ander duidelijk gemaakt met name de ontsluiting rond Koningsoord.
 
De lunch werd vervolgd door een rondtour langs verschillende plaatsen, die nog in ontwikkeling zijn of die al gerealiseerd zijn binnen ons dorp.
We zijn gestart bij project de Nieuwe Waranda / Oostkamer. Van daaruit zette de tour door naar het bankje bij Museum de Hooizolder omdat dit door het buurtbudget is gerealiseerd. We reden door de Hoolstraat (op het moment verkeersroute voor Koningsoord) en daarna door naar de Volkstuinen, om vervolgens naar de JOP te gaan, waar medewerkers van R-Newt en jongeren klaarstonden om even in de JOP met de burgemeester in gesprek te gaan.
Vervolgens bracht de tour ons over de Durendaelweg; met aandacht voor ontwikkeling op plaats van het kinderdagverblijf, door de Beukendreef, i.v.m. bomenonderzoek, naar de wegwijsmannetjes, gekregen bij het 800/850 feest, de lange Akker als nieuwe bestemming en een monumentaal pand, dat jaren als kantoorpark heeft gediend, daarvoor kraamopleiding Noord-Brabant.
De tour bezocht ook Industrieterrein Enschotsebaan en het tennispark De Rauwbraken waar we zijn uitgestapt om aan de burgemeester te laten zien, hoe de ontsluiting daar tot stand moet komen. Daarna reden we naar de fietstunnel in de Kraan, over de Eikenboschweg, waar binnenkort mee wordt begonnen om deze weg op te knappen. We lieten het project bij de Rennevoirtschool i.s.m. de BOG zien, dat door omwonenden en school tot stand is gekomen. Via de Kapittellaan reden we na een mooie, uitgebreide tour terug naar Hemels waar de KBO een korte presentatie heeft verzorgd.
 
De Burgemeester heeft een goede en brede indruk gekregen van ons dorp (wat hij kende, omdat hij er in zijn jeugd een aantal jaren heeft gewoond) en de werkwijze van een actieve Dorpsraad.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *