dropsraad

Duurzaamheid

Dorpsraad Berkel-Enschot wil graag een bijdrage leveren aan het stimuleren van bewustwording als het gaat om bewust omgaan met de natuur, onze leefomgeving en energieverbruik. 

 

Duurzaam leven wordt steeds belangrijker
De overheid heeft bijvoorbeeld besloten dat in 2030 de “gaskraan” dicht gaat. De vraag die gesteld kan worden is: "Wat kan ik hier als burger nu al aan doen?" In ieder geval is de gemeente Tilburg volop bezig om mensen te stimuleren om energiebesparende maatregelen te nemen.

Wat kunt u nu al doen?
Vanaf 1 januari 2021 is er een nieuwe "Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing voor woningeigenaren (ISDE)". Bent u eigenaar van een koopwoning en is deze woning uw hoofdverblijf?
Dan kunt u gebruiken maken van de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). Dat kan met een investering in een warmtepomp, zonneboiler, een aansluiting op een warmtenet en met 5 typen isolatiemaatregelen. Voor meer informatie, voorwaarden en de aanvraagprocedure, zie: https://www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/isde/woningeigenaren.

Ook als u niet in aanmerking komt voor subsidie, kan het financieel voordelig zijn om te isoleren. Dit staat bijvoorbeeld op de website "Milieucentraal":
Een goed geïsoleerde hoekwoning verbruikt jaarlijks gemiddeld 700 m3 gas voor verwarming. Dat staat gelijk aan zo’n € 600. Een vergelijkbare, maar slecht geïsoleerde woning, heeft ongeveer 3.050 m3 gas per jaar nodig. Kosten: € 2.500. Dat is ruim 4 keer zoveel! Van slechte naar goede isolatie kan dus wel
€ 1.900 per jaar schelen aan energiekosten.

Comfortabel en gezond wonen 
Door aan de slag te gaan met energiebesparende maatregelen in uw huis, kunt u besparen op uw energierekening en kan het prettiger aanvoelen in huis door minder kou en vocht. De gemeente Tilburg heeft verschillende regelingen om u daarbij te helpen met advies en subsidie.

Zelf aan de slag
Met 'Aan de slag met je huis' helpt de gemeente u met energiezuinig, veilig, gezond en langer thuis wonen. Bent u handig en kunt u veel zelf doen? Kijk dan op www.aandeslagmetjehuis.nl of vraag om de “Checklist Energie besparen”. 

Presentatie Thema avond Duurzaamheid 
Op 31 oktober j.l. organiseerde de Dorpsraad voor u als inwoner de Thema avond over Duurzaamheid. 
Gemeente Tilburg, TIWOS, Rabobank en Berkel-Enschot Energie Coöperatie (BEC) waren aanwezig om samen met de Dorpsraad hun kennis en inspiratie te delen. Hieronder voor u de presentaties in PDF. 

- Presentatie Dorpsraad okt. 2018
- Presentatie TIWOS
- Presentatie BEC
- /file/38428/Presentie Rabo kort 
- Presentatie gemeente Tilburg

< terug naar Thema’s

Vragen over Duurzaamheid?

Anton Visser

E-MAIL STUREN