dropsraad

Duurzaamheid

Duurzaamheid

Dorpsraad Berkel-Enschot wil graag een bijdrage leveren aan het stimuleren van bewustwording als het gaat om bewust omgaan met de natuur, onze leefomgeving en energieverbruik. 

 

Duurzaam leven wordt steeds belangrijker
De overheid heeft bijvoorbeeld besloten dat in 2030 de “gaskraan” dicht gaat. De vraag die gesteld kan worden is: "Wat kan ik hier als burger nu al aan doen?" In ieder geval is de gemeente Tilburg volop bezig om mensen te stimuleren om energiebesparende maatregelen te nemen.
De gemeente heeft € 645.000,- beschikbaar om ten minste 2.000 woningen energie te laten besparen. 

Comfortabel en gezond wonen 
Door aan de slag te gaan met energiebesparende maatregelen in uw huis, kunt u besparen op uw energierekening en kan het prettiger aanvoelen in huis door minder kou en vocht. De gemeente Tilburg heeft verschillende regelingen om u daarbij te helpen met advies en subsidie.

Zelf aan de slag
Met 'Aan de slag met je huis' helpt de gemeente u met energiezuinig, veilig, gezond en langer thuis wonen. Bent u handig en kunt u veel zelf doen? Kijk dan op www.aandeslagmetjehuis.nl of vraag om de “Checklist Energie besparen”. 

Presentatie Thema avond Duurzaamheid 
Op 31 oktober j.l. organiseerde de Dorpsraad voor u als inwoner de Thema avond over Duurzaamheid. 
Gemeente Tilburg, TIWOS, Rabobank en Berkel-Enschot Energie Coöperatie (BEC) waren aanwezig om samen met de Dorpsraad hun kennis en inspiratie te delen. Hieronder voor u de presentaties in PDF. 

- Presentatie Dorpsraad okt. 2018
- Presentatie TIWOS
- Presentatie BEC
- /file/38428/Presentie Rabo kort 
- Presentatie gemeente Tilburg

< terug naar Thema’s

Vragen over Duurzaamheid?

Anton Visser

Anton Visser

E-MAIL STUREN