Dorpsagenda

 In de Dorpsagenda beschrijft de Dorpsraad haar visie.

Dorpsagenda

In de Dorpsagenda beschrijft de Dorpsraad haar visie voor ons dorp.

Berkel-Enschot wil haar groene dorpse karakter en haar eigen verenigingsleven behouden. Ze wil een dorp zijn, waar jong en oud met liefde voor het dorp op een prettige en veilige manier kan wonen, spelen, sporten, leren, werken, samenleven en ontmoeten. Een dorp, waarin de bewoners een sterke sociale binding en grote saamhorigheid ervaren en een houding hebben van: we helpen elkaar waar mogelijk.

We hebben daarom 5 kernopgaven opgesteld.

 

Kernnopgaven

  • Mobiliteit en Verkeersveiligheid

Het is voor Berkel-Enschot van groot belang om te kijken hoe mobiliteitsoplossingen kunnen bijdragen aan een vermindering van de verkeersdrukte in het dorp en het verbeteren van de verkeersveiligheid van het woon-en werkverkeer. Hierbij moet extra aandacht zijn voor de kwetsbare verkeersdeelnemers, zoals ouderen en kinderen. 
Verkeersveiligheid_16102019

  • Groen en spelen:

De grote bouwontwikkelingen en de grote behoefte aan nieuwe woningen moeten niet ten koste gaan van het dorpse en groene karakter van Berkel-Enschot. We werken hieraan door bij nieuwe bouwprojecten gezamenlijke ruimtes te benutten met ‘functioneel groen’ en speeltuinen en sportvelden strategisch te plaatsen.

Spelen-canstockphoto58179068-e1645718008720

 

  • Ruimtelijke ordening en wonen:  

De afgelopen jaren is het dorp flink gegroeid en het zal in de toekomst nog meer groeien. Inwoners willen graag in een vroeg stadium betrokken worden als er plannen zijn voor ruimtelijke ontwikkeling, zodat ze samen met de gemeente tot oplossingen komen waar beide partijen zich in kunnen vinden.

W3sibW9kaWZpZXIiOiJyZXNpemUiLCJ3aWR0aCI6MTkyMCwiaGVpZ2h0IjoxMDgwLCJmaXQiOiJpbnNpZGUiLCJwb3NpdGlvbiI6ImNlbnRlciIsImdyYXZpdHkiOiIiLCJzdHJhdGVneSI6IiIsImtlcm5lbCI6IiJ9XQ==

 

  • Sociale basis en voorzieningen

Ondanks dat er nieuwe voorzieningen bij zijn gekomen, ligt er nog altijd veel druk op de sociale basis en voorzieningen in Berkel-Enschot. Omdat er in de toekomst meer inwoners bij komen en vanwege de vergrijzing, wordt deze druk alleen maar groter.
ggoud

 

  • Klimaatadaptatie: 

De wereld heeft een grote uitdaging: het klimaat verandert en zorgt in meerdere mate voor problemen. Lokaal en als individu wordt gewerkt aan oplossingen. 

10-tips-energie-besparen

Benieuwd naar de opgestelde acties? Kijk dan op de pagina van de gemeente Tilburg

Ideeen voor je wijk ?