dropsraad

Winkelcentrum

De Dorpsraad volgt voor u als betrokkenen de overstap van winkelcentrum Eikenbosch naar het nieuwe dorpshart Koningsoord op de voet en gaat hierover met alle betrokken het gesprek aan. 

Geschiedenis winkelcentrum
De verplaatsing van het huidige winkelcentrum Eikenbosch naar het nieuwe dorpshart Koningsoord kent een lange voorgeschiedenis. In februari 2008 werd al een samenwerkingsovereenkomst gesloten. De recessie in de bouwwereld zorgde niet alleen voor vertraging, maar ook voor nieuwe aanpassingen: Geen parkeerkelder of dakparkeren, maar een uitbreiding van buitenparkeerplaatsen. Ook het winkeloppervlak werd teruggebracht naar 10.700 m2. In juni 2016 werd er overeenkomst bereikt tussen de gemeente Tilburg en de firma Heijmans.

Rol van de Dorpsraad 
De Dorpsraad is betrokken bij het ontwerp van het winkelcentrum en heeft de afgelopen maanden de tekeningen bestudeerd en allerlei aanpassingen voorgesteld. Deels zijn die overgenomen. Met name is er gekeken naar veiligheid, toegankelijkheid en duurzaamheid. Het plan is nu zover gereed om te kunnen presenteren aan alle inwoners van Berkel-Enschot en wijde omgeving, de toekomstige kopers/huurders van de woningen, gebruikers, directe omwonenden en uiteraard de winkeliers en de winkeleigenaren. 

Presentatie voor alle betrokkenen
Op 18 september a.s. is er een vrije inloopavond in Cultureel Centrum de Schalm. Tijd: 19:00 uur tot 21:00u in de Kapittelzaal. Posters geven u een beeld hoe het nieuwe Dorpshart eruit komt te zien.

Presentatie sloop winkelcentrum Eikenbosch

< terug naar Projecten

Vragen over het winkelcentrum?

Roland van Zuilen

E-MAIL STUREN
Alles over het nieuwe winkelcentrum in Berkel EnschotWinkelcentrum, Berkel Enschot