16 februari 2020

Haalbaarheidsonderzoek terrein oude winkelcentrum Eikenbosch gaat van start

Deze maand start een haalbaarheidsonderzoek naar de herbestemming van het terrein van het oude winkelcentrum Eikenbosch in Berkel-Enschot. Het onderzoek is een gezamenlijke inspanning van de gemeente Tilburg, ontwikkelaar Heijmans, woningcorporatie TBV Wonen en onderwijsstichting Tangent. Op deze locatie is in het huidige bestemmingsplan woningbouw gepland. In het haalbaarheidsonderzoek wordt met alle partijen samen bekeken of er een nieuwe gecombineerde invulling van nieuwbouw van zorgcentrum Torentjeshoef, uitbreiding van basisschool Rennevoirt en woningbouw mogelijk is. De resultaten van het onderzoek zijn waarschijnlijk eind mei bekend.

Wethouder Rolph Dols (projectwethouder Koningsoord): "Zowel basisschool Rennevoirt als Torentjeshoef hebben urgente huisvestingswensen. Nu samen onderzoeken of al die plannen passen, waar ze eventueel samen komen en wat financieel haalbaar is, is een logische volgende stap. Ik hoop op een positief eindresultaat, waar alle partijen zich in kunnen vinden.
Wat mij betreft is het uitgangspunt hier 1 + 1 = 3."

Marcel van den Hoven, voorzitter college van bestuur Tangent: "Basisschool Rennevoirt is de afgelopen jaren flink uit haar jasje gegroeid. We zijn blij dat we nu de volgende stap zetten in de richting van de broodnodige uitbreiding van het schoolgebouw. Tangent ziet voordelen in de brede verkenning en we hopen dat dit uiteindelijk ook bijdraagt aan de snelheid en voortvarendheid van het proces. Hiermee kunnen we de ruimte creëren die onze kinderen nodig hebben om op een eigentijdse manier te kunnen leren en ontwikkelen."

Als het haalbaarheidsonderzoek met succes wordt afgerond start in juni het uitwerken van de plannen. Uiteraard worden hierbij bewoners, dorpsraad en andere belanghebbenden betrokken. Na de afronding van de verkenning, als ook precies duidelijk is hoe de vervolgstappen eruit komen te zien, volgt nadere berichtgeving.

Het haalbaarheidsonderzoek maakt onderdeel uit van de gebiedsontwikkeling Koningsoord. Heijmans leverde onlangs het nieuwe winkelcentrum op en realiseert in Koningsoord in totaal 800 woningen. 250 daarvan zijn inmiddels opgeleverd.

Reageren?

Uw reactie wordt na moderatie geplaatst.

Ideeen voor je wijk ?