25 september 2022

Bespaar geld op je energierekening

Extra energietoeslag voor lagere inkomens

Huishoudens met een laag inkomen (tot 120% van de bijstandsnorm) kunnen in 2022 een eenmalige energietoeslag krijgen van 1300 euro. Met dit extra geld kunnen zij (een deel van) de energiekosten betalen.

Om te controleren of u recht heeft op energietoeslag en aan te vragen: ga naar de website van de gemeente Tilburg. Loket BE kan u hiermee helpen. Kom langs op donderdag tussen 10 en 12 uur in Ons Koningsoord.

Heeft u geen recht op toeslag, ga dan naar Contour De Twern voor een eventuele vergoeding  via het Tilburgse Ondersteuningsfonds (TOF).

 

Energie en geld besparen!

Met de exploderende prijzen voor aardgas wordt het steeds interessanter om je huis te isoleren. Afgelopen weken werd bekend dat als iemand een woning beter isoleert en bijvoorbeeld energielabel G opwaardeert naar C, dan stijgt de marktwaarde van een gemiddeld huis met 35.000 euro.

Een relatief kleine ingreep zoals isolatie van de vloer of spouwmuren is binnen een paar jaar terugverdiend door een lagere energierekening. Gemiddeld brengt een woning met een A-label momenteel 13,3 procent meer op dan een G-label van een zelfde type woning.

In Berkel–Enschot zijn ongeveer 3000 huizen gebouwd voor 1980. Met name voor deze woningeigenaren, die geen of weinig isolatiemaatregelen hebben genomen, kan het zeer interessant zijn om die maatregelen nu wel uit te (laten) voeren.

Een aantal voorbeelden van kosten en besparing (zie ook Milieucentraal):

 

Kosten en subsidie HR++ glas

tabel-duurzaamheid

N.B. Terugverdientijd: 3 jaar!

Op de website van Milieucentraal zijn ook de cijfers te lezen voor dak, - en vloerisolatie.

N.B. Ook als u “oud” dubbel glas heeft, kan het interessant zijn om dit te vervangen door HR++ glas.

 

Stimuleringslening

Wil je zonnepanelen aanschaffen of energie besparen en de woning comfortabeler maken? Of een woning aanpassen om langer zelfstandig thuis te blijven wonen? Heb je hiervoor niet genoeg spaargeld? De gemeente Tilburg helpt je hierbij met de Stimuleringslening 'Aan de slag met je huis'.

Voor meer informatie en aanvragen lening, ga naar Duurzamer Tilburg.

Reageren?

Uw reactie wordt na moderatie geplaatst.

Ideeen voor je wijk ?