2 januari 2023

Rij mee met de Koningsoord Express!

Veel bewoners van Berkel-Enschot geven aan dat ze graag motorisch vervoer willen naar Koningsoord. De werkgroep mobiliteit van het Platform Welzijn Berkel-Enschot heeft hiervoor verschillende opties onderzocht. De pilot is verlengd tot 1 april 2023.

 

Wat houdt de Koningsoord Express in?

Tijdens deze periode rijdt er een (rolstoel)bus van Taxi Korthout iedere donderdag tussen 10.00 en 11.00 uur heen. Tussen 12.00 en 13.00 uur wordt u weer teruggebracht. Bewoners worden thuis opgehaald en naar winkelcentrum Koningsoord gebracht. Tijdens deze rit worden ook andere dorpsgenoten opgehaald. U wordt afgezet en opgehaald op een vaste locatie bij Koningsoord; de parkeerplaats aan de achterzijde van de Hema.
Mensen kunnen dan zelfstandig hun boodschappen doen, even over de markt lopen, een kopje koffiedrinken of bij Loket BE langs. Er is geen begeleiding in de winkel of bij het tillen van de boodschappen.

 

Wilt u meerijden?

U kunt bellen met Taxi Korthout om te reserveren voor de Koningsoord-Express. Hun telefoonnummer is (013) 45 55 555.

 

Kosten

De prijs van een enkele rit is € 2,00 en van een retour € 3,00. Dit betaalt u aan de chauffeur en kan contant of via de pinpas.

 

Vragen of tips

In deze proefperiode willen we ervaren hoe groot de vervoersbehoefte is en of Koningsoord Express hier een goede oplossing biedt. Zeker in het begin kunnen we tegen praktische zaken aanlopen die we anders hadden ingeschat. Heeft u tips of vragen dan horen we die graag. U kunt hiervoor contact opnemen met de medewerkers van Loket BE. Zij zijn iedere donderdag van 10.00 – 12.00 uur aanwezig in Ons Koningsoord en bereikbaar op 0653 76 89 78 of loket-be@dorpsraadberkelenschot.nl

 

Bekijk folder

Flyer koningsoord Express A4 15122022.docx

Reageren?

Uw reactie wordt na moderatie geplaatst.

Ideeën voor je wijk ?