8 december 2023

Vergunning voor coffeeshop Koningsoord 134 afgewezen

Gisteravond maakte de gemeente in een bewonersbrief en op hun website bekend dat er op dit moment géén vergunning voor een coffeeshop aan Koningsoord 134 komt.
De gemeente geeft als reden dat er niet voldaan is aan de fixatieregel. Dit houdt in dat de aanvrager tijdens het proces gegevens veranderd heeft, wat wettelijk niet is toegestaan. De afgewezen aanvrager kan nog tot half januari bezwaar maken tegen deze beslissing, tot die tijd staat het hele proces bij de gemeente op pauze.


Wanneer de ondernemer besluit geen bezwaar te maken, zal de gemeente vanaf half januari verdergaan met het proces rondom de twee extra coffeeshops. De uitslag van de loting, die in juni 2023 plaatsvond, blijft hierbij leidend: de eerste twee aanvragen met locaties Koningsoord en Verdiplein (Tilburg Noord) zijn komen te vervallen, waardoor automatisch de nummers 3 en 4 de mogelijkheid krijgen om een vergunning aan te vragen.


Omdat meerdere locaties in Koningsoord onderdeel waren van de loting, kan het dus zijn dat een andere ondernemer een aanvraag mag doen voor een andere locatie in Koningsoord.
De Commissie Geen Coffeeshop Koningsoord is de afgelopen tijd, samen met andere inwoners van ons dorp, actief geweest met het verzet tegen de komst van de coffeeshop. De commissie, waar ook leden van de dorpsraad onderdeel van zijn, blijft zich ook de komende pauze-periode inzetten. Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten van de commissie? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.
Er is ook een Facebookgroep waar bewoners die zich zorgen maken of zich willen inzetten met elkaar van gedachten kunnen wisselen.

 

Reageren?

Uw reactie wordt na moderatie geplaatst.

Ideeen voor je wijk ?