16 april 2020

Midden-Brabant schaart zich achter burgerinitiatief WeCareNL

TILBURG – Wethouders Economische Zaken en lokale vertegenwoordigers van Koninklijke Horeca Nederland uit Midden-Brabant omarmen WeCareNL. Allen scharen zich achter WeCareNLs doelstelling om zorghelden te bedanken en de lokale horeca te redden. In ieder gemeente wordt na Pasen gestart met een lokale initiatiefgroep.

Het idee is simpel: iedereen die de helden in de zorg wil bedanken voor hun ongelofelijke werk in deze crisistijd, kan een bedrag doneren voor het zorgpersoneel in een gemeente naar keuze. WeCareNL koopt daarvan cadeaubonnen bij horeca in de betreffende gemeente. Daarmee kan het zorgpersoneel straks, als de omstandigheden het weer toelaten, de waardering verzilveren met een avond uit met vrienden, partner of gezin. Daarmee snijdt het mes aan twee kanten: met een donatie wordt het zorgpersoneel bedankt én de horeca ondersteund.

De Midden-Brabantse wethouders waren direct enthousiast. “Wat een mooi initiatief, ik draag graag mijn steentje bij”, aldus een enthousiaste wethouder Vatta van Oisterwijk. Ook vanuit Waalwijk werd enthousiast gereageerd: “Hier ga ik mijn schouders onder zetten, samen gaan we dat regelen”. Ook de andere zes aanwezige wethouders gaan graag in hun gemeente aan de slag om donaties voor WeCareNL te werven.

Vanuit Koninklijke Horeca Nederland waren eveneens acht lokale vertegenwoordigers aanwezig. Ook zij omarmen het initiatief: “Wat een goed initiatief, hiermee ga ik graag aan de slag”, aldus Andy Cuijpers uit Hilvarenbeek. De andere horecavertegenwoordigers reageerden instemmend. De horecaondernemers willen graag de zorgmedewerkers waarderen voor hun enorme inzet in deze periode. “Normaal zijn wij de huiskamer van de stad. Nu missen we dat, maar de sociale inborst blijft. Als we iets voor een ander kunnen doen, graag!”, aldus een enthousiaste Niek van den Broek uit Tilburg.

Onder aanvoering van ambassadeur Robèrt van Beckhoven werd deze week de eerste cheque van €20.000 symbolisch uitgereikt aan Bart Berden van het ETZ. De actie is bedoeld voor alle medewerkers in de gehandicapten-, ouderen- en ziekenhuiszorg. “Dankzij betrokken bedrijven zoals de Rabobank en vele publieksdonaties op www.wecarenl.nl is deze mooie tussenstand bereikt. Nu starten we in verschillende gemeenten met een lokale groepje mensen dat WeCareNL promoot, bedrijven hieraan verbindt en de mensen oproept te doneren. Deze massale ondersteuning in Midden-Brabant is een fantastische uitkomst!”, aldus een enthousiaste initiatiefnemer Jordy Sweep.

Reageren?

Uw reactie wordt na moderatie geplaatst.

Ideeen voor je wijk ?