24 juli 2024

Vaststelling Koersdocument Oostflank

Op 1 juli heeft de gemeenteraad het Koersdocument Oostflank vastgesteld. Ook de gemeenteraad van Oisterwijk heeft dit document inmiddels vastgesteld.

De Dorpsraad is erg blij dat de opmerkingen,  aanvullingen en zorgen die we hebben ingebracht met betrekking tot de nieuwbouw projecten, de verkeerskundige ontsluiting en de benodigde voorzieningen zo goed als een-op-een een plaats gekregen hebben in de definitieve versie van het Koersdocument Oostflank.

Onlangs hebben we opnieuw onze zorgen uitgesproken over de openbaar vervoer verbindingen in Berkel-Enschot, met name voor de nieuwe woonwijken. Dit doen we in het kader van de nieuwe OV-concessie voor Oost-Brabant, die recent door de provincie is uitgezet en waarin ook het busaanbod voor  Tilburg en Berkel-Enschot wordt meegenomen. 

 

Vervolg

Nu komt het er in komende periode/ jaren op aan of de Berkel- Enschotse input en belangen in de uitwerking en realisatie van de plannen ook daadwerkelijk de gevraagde invulling krijgt. Een eerste stap daarin is de betrokkenheid van de Dorpsraad, en zo mogelijk geïnteresseerde dorpsbewoners, bij het project Akkers. Met de gemeente werken we aan verkenning van de wensen van de bewoners van Berkel-Enschot om in de nieuwe woongebieden te willen wonen.  Ook zijn we in gesprek over de wijze, waarop de Dorpsraad en bewoners betrokken kunnen worden bij de planvorming en ontwikkeling van de nieuwe woongebieden, te beginnen bij Akkers en aansluitend ook Nieuwe Warande fase 2.

Hier kunt u het koersdocument lezen. Meer informatie over het proces, rondom de vaststelling van het Koersdocument, vindt u op de website van de gemeente, zie hier.

Reageren?

Uw reactie wordt na moderatie geplaatst.

Ideeen voor je wijk ?