Oranje Fonds reikt Buurtcadeau uit in Berkel-Enschot

Het Oranje Fonds verrast Stichting Dorpsraad Berkel-Enschot met een Oranje Fonds Buurtcadeau t.w.v.
€ 3.000. In buurten waar de Straatprijs van de Nationale Postcode Loterij valt, verblijdt het Oranje Fonds een organisatie met het Buurtcadeau. Zo hebben ook alle omwonenden langdurig profijt van de straatprijs.

Buurten zijn de haarvaten van de samenleving. Lokale organisaties waarbij buurtbewoners elkaar ontmoeten zijn van grote waarde voor de samenhang en veiligheid van Nederland. Vandaar dat het Oranje Fonds extra wil investeren in de buurt. Het Fonds doet dit op allerlei manieren. Het is betrokken bij Burendag en investeert in activiteiten en accommodaties.
 
In Berkel-Enschot zijn ze erg blij met het Buurtcadeau. “Wij willen de bijdrage van het Oranje Fonds gebruiken voor een nieuw te starten initiatief, namelijk Koffietijd. De doelgroep van Koffietijd wordt gevormd door ouderen uit Berkel-Enschot, die om fysieke, sociale, emotioneel of mentale redenen niet goed meer in staat zijn een structurele sociale activiteit voor zichzelf te organiseren en daarbij hulp nodig hebben. Koffietijd gaat wekelijks plaatsvinden in het paviljoen van Tennisclub TC de Rauwbraken. Het initiatief is ontstaan vanuit het Platform Welzijn. Dit Platform bestaat uit verschillende organisaties, zoals de KBO, SWO, de Zonnebloem, Contour de Twern en de Dorpsraad,” aldus Tineke Donga–Freling, voorzitter van Dorpsraad Berkel-Enschot.
 
Het Oranje Fonds bouwt aan een sociale samenleving, waar mensen er voor elkaar zijn en iedereen mee kan doen. Daarom mobiliseert, versterkt en ondersteunt het zoveel mogelijk mensen en organisaties die zorgen dat niemand er alleen voor staat. De steun bestaat uit inspiratie, advies, kennis en geld. Het Fonds kan dit doen dankzij o.a. de Postcode Loterij, de Nederlandse Loterij, Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Reageren?

Uw reactie wordt na moderatie geplaatst.

Ideeen voor je wijk ?